Zobacz wideo: Transport z Portugalii do ZS3 we Włocławku.
Jedenaście zespołów reprezentujących szkoły średnie prowadzone przez ministerialne Centrum Kształcenia Rolniczego wzięło udział w konkursie „Wariacje z wieprzowiną”. Pomysłodawcą akcji jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.
- Potrawy, które sporządzają nasi uczestnicy oparte są na produktach z rodzimych ras świń – mówi Iwona Daniel z ZS CKR w Kowalu. - Uczniowie musieli sporządzić z wylosowanego kawałka gastronomicznego tuszy, od golonki i karkówki do schabu, potrawę.
Dominika Karkosik i Oliwia Olszewska z ZS CKR w Starym Brześciu, reprezentujące rejon włocławski, otrzymały wyróżnienie za przygotowanie polędwicy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?