Okręgowe eliminacje do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz odbyły się w Grudziądzu.
Wydarzenie zorganizował Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu.
Uczestniczący w eliminacjach uczniowie najpierw rozwiązywali test, a następnie ruszyli do szkolnej kuchni ZSGH, aby wykazać się swoimi umiejętnościami.
- Łatwo nie było, bo tematem wiodącym jest kuchnia śląska. To dlatego, że finał ogólnopolskiego konkursu odbędzie się w Zabrzu - mówi Rafał Szweda, dyrektor Zespołu Szkól Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu.
- W zmaganiach w Grudziądzu zwyciężył Mikołaj Pieszczyński ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 1 w Bydgoszczy.
- Drugie miejsce zajęła Natalia Seeger z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu.
I właśnie ci uczniowie zakwalifikowani do etapu finałowego turnieju, będą więc województwo kujawsko-pomorskie reprezentowali w Zabrzu.
Jak przebiegały wojewódzkie eliminacje V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz zobacz na zdjęciach w poniższej galerii:
Polecamy także:
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?