Magda Gessler gościła w restauracji "Przyjemnie podjadaj" przy ul. Legionów. "Kuchenne rewolucje" przeprowadzała w połowie października. O tym co w grudziądzkim lokalu robiła Magda Gessler przekonamy się na początku przyszłego roku. Emisja odcinka nagranego w Grudziądzu zaplanowana została wstępnie na luty lub marzec 2020 roku. Skosztować dań z nowego menu można jednak już teraz.
Wybrane opinie gości restauracji "Przyjemnie podjadaj"
Jakie były pierwsze reakcje na potrawy po "Kuchennych rewolucjach"? Prezentujemy kilka opinii znalezionych w internecie:
- W lokalu panuje ciepła atmosfera, bardzo fajny klimat. Jest miło. Pani za barem sympatyczna, a jedzenie wyśmienite. Zupa z kiszonych grzybów podbiła moje serce, jest przepyszna. Na pewno będę na nią wpadać. Wcześniej bywaliśmy po sąsiedzku, ale teraz na pewno będziemy gościć częściej - pani Sylwia.
- Byłam tydzień temu, wystrój jak wystrój ale jedzenie super. Polecam - pani Oliwia.
- Jedzenie pyszne! polecam. Obsługa na plus, oby tak dalej! - pani Katarzyna.
- Bardzo bardzo smacznie ! Krem z dyni przepyszny! - pani Justyna.
- Jedliśmy kartkówkę z kluskami i kopytkami i bardzo niedobrą konfiturą... Nie wiem co to było ale bardzo źle smakowało. Pomijając fakt że nie było menu kelnerka nie potrafiła powiedzieć co jest w ofercie. Jako przystawkę zjedliśmy rozwalające się kanapki za 3 zł oraz bardzo kwaśną sałatkę której nie zjedliśmy bo podchodziła pod zepsutą. Do przystawek nie dostaliśmy sztućcy... Po posiłku usta mieliśmy chyba wytrzeć w obrusy bo o serwetkach nie było mowy - pani Agata.
- Polecam pyszną karkówka, zupa grzybowa i deser. Wszystko było pyszne - pani Monika.
- Jedzenie przepyszne. Kuchareczki wyśmienite. Pani za barem pełna profeska. Oceniam 10 na 10 - pani Sylwia.
Restauracja "Przyjemnie podjadaj": menu
Oto wybrane dania, które można zjeść w restauracji po "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler:
- kanapki z różnymi farszami
- wurst salad według Magdy Gessler
- sałatka śledziowo-buraczana według Magdy Gessler
- pieczeń z karkówki według Magdy Gessler podawana z kluskami śląskimi, kopytkami z konfiturą pomidorową
- schab duszony z ziołową nutą podawany z pieczonymi ziemniakami, z kapustą zasmażaną
- pierś z gęsi pieczona na złoto z sosem ziołowo-owocowym podana z kluskami śląskimi i dodatkiem warzywnym
- placek po cygańsku
- łosoś pieczony z nutą maślano-cytrynową podawany na tagliatelle warzywnym z czarnym sezamem
- pstrąg pieczony podany na kaszotto warzywnym oraz warzywami na parze
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?