MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g jabłek, 1,5 szklanki wody, 2 płaskie łyżki...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery z jabłkami. Zobacz TOP przepisy na wykorzystanie jabłek

Kisiel jabłkowy

Składniki: 500 g jabłek, 1,5 szklanki wody, 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej, sok z polówki cytryny, łyżka miodu lub cukru
Wykonanie: obrane jabłka kroimy w kostkę. Wkładamy do rondelka. Zalewamy szklanką wody. Wyciskamy sok z polówki cytryny. Prażymy. Jeśli lubimy idealnie gładką konsystencję, można zblendować. W połowie szklanki wody rozpuszczamy 2 łyżki skrobi ziemniaczanej. Wlewamy do garnka z jabłkami (lub musem), mieszamy. Doprowadzamy do zagotowania. Jeśli kisiel jest za mało słodki, można dodać łyżkę cukru lub miodu. Nakładamy do pucharków.

Zobacz również

Wspólny koncert orkiestr Straży Granicznej w Gdańsku!

Wspólny koncert orkiestr Straży Granicznej w Gdańsku!

Velo Huta 2024. Już najwyższy czas zainaugurować sezon rowerowy

Velo Huta 2024. Już najwyższy czas zainaugurować sezon rowerowy

Polecamy

Malownicze miejsce nad Bałtykiem kusi atrakcjami. Co warto tam zobaczyć?

Malownicze miejsce nad Bałtykiem kusi atrakcjami. Co warto tam zobaczyć?

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

U kobiet ćwiczenia działają szybciej. Ta różnica jest uderzająca!

U kobiet ćwiczenia działają szybciej. Ta różnica jest uderzająca!