9 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy ½ szklanki wody....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/a7/80/64916d9276839_o_large.jpg)
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
TOP 10 przepisów na mrożoną kawę. Z tonikiem, sokiem pomarańczowym, lodami, ananasem...
MOCHA FRAPPE
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy ½ szklanki wody. Miksujemy. Dodajemy ½ szklanki mleka, szklankę lodu, 2 łyżki syropu czekoladowewgo lub kremu czekoladowo-orzechowego. Miksujemy. Ubijamy małą porcję śmietany 30-36-procentowej. Alternatywą może być śmietana w sprayu. Kawę wlewamy do szklanki. Dekorujemy bitą śmietaną i chipsami czekoladowymi. Lub startą czekoladą. Można też polać syropem czekoladowym.