Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Ostatnia uchwała starachowickiej Rady Miejskiej o tablicy samorządowców

Ostatnia uchwała starachowickiej Rady Miejskiej o tablicy samorządowców

25. edycja Letniego Festiwalu Opery Krakowskiej już w maju

25. edycja Letniego Festiwalu Opery Krakowskiej już w maju

Polecamy

Sukces leśnej policji z Konina. Wytropili i ukarali śmieciarza

Sukces leśnej policji z Konina. Wytropili i ukarali śmieciarza

Kolejki NFZ: endokrynolog w Kole

Kolejki NFZ: endokrynolog w Kole

Quiz wiedzy o Wielkopolsce. Czy jesteś prawdziwym Wielkopolaninem?

Quiz wiedzy o Wielkopolsce. Czy jesteś prawdziwym Wielkopolaninem?