Szparagi w cieście francuskim to szybka przekąska. Zobacz film, jak je zrobić
Szparagi w cieście francuskim przygotowuje się w mgnieniu oka, ale ich zapach i smak pozostają w pamięci jeszcze długo po zjedzeniu. To danie, do którego wraca...
Łosoś ze szparagami to pyszna, zdrowa i sycąca propozycja na wiosenny obiad
Łosoś ze szparagami to łatwe w przygotowaniu i szybkie danie, które nie wymaga wiele pracy. Sprawdzi się na wiosenny obiad bądź kolację na ciepło. Jest lekkie,...
Kiedy przypada Wielkanoc 2023? Sprawdź znajomość polskich tradycji i zwyczajów
Wielkanoc w 2023 roku przypada w niedzielę 9 kwietnia. Dzień później obchodzony jest Poniedziałek Wielkanocny, czyli śmigus-dyngus. Przyjrzeliśmy się historii,...
Lubuszanka Ela Stróżyńska, finalistka MasterChef dzieli się przepisami na święta
Ela Stróżyńska, finalistka 11. sezonu kulinarnego programu MasterChef Polska z województwa lubuskiego, dzieli się przepisami na święta Bożego Narodzenia 2022....
Zupa rybna z karpia Kuby Tomaszczyka. Przepis na świąteczną moczkę na Boże Narodzenie
Kuba Tomaszczyk zebrał swoje sprawdzone przepisy na danie inspirowane kuchnią śląską. Wśród nich jest tradycyjna zupa rybna na bazie głów karpia określana...
Ślinka cieknie! Takie cuda gotują i pieką panie z KGW gminy Łasin [zdjęcia]
Magda Gessler? Robert Makłowicz? Pascal Brodnicki? Nie! To panie z Kół Gospodyń Wiejskich są prawdziwymi mistrzyniami w kuchni! Kobiety z gminy Łasin udowodniły...
Gęsina jest pyszna! Zobaczcie, jakie potrawy można przyrządzić z tego mięsa
Gęsina stała się naszą marką regionalną. Dzięki promocji wzrasta spożycie tego pysznego i zdrowego mięsa. Jesień to czas, gdy smakuje ono najlepiej. Powróciła...
Ten sprzęt warto mieć w kuchni. Zobacz najlepsze roboty
Dobry robot kuchenny sprawdzi się w kuchni nie tylko zaprawionego kucharza, ale też osób rzadziej gotujących w domu. To wielofunkcyjne urządzenie zadba o...
Małpi chlebek to hit na śniadanie! Zobacz przepis na cynamonowe bułeczki
Małpi chlebek to pyszny wypiek pachnący cynamonem i karmelem. Powstaje on z kulek ciasta oblanych syropem. Po upieczeniu tworzą one bułeczki do odrywania...
Wysyp grzybów w lasach pod Grudziądzem! Takie znaleźli nasi Czytelnicy [zdjęcia]
W lasach pod Grudziądzem na dobre rozpoczęło się grzybobranie. W wolne dni na grzyby wybrało się wiele osób. Mieszkańcy chwalą się grzybami znalezionymi w...
Tak karmią w polskich szpitalach. Zobaczcie, co ląduje na talerzach pacjentów
Jedzenie serwowane w polskich szpitalach od lat jest tematem wielu sporów i dyskusji. Jedni sobie je chwalą, inni nie pozostawiają na nim suchej nitki....
W środę, 7 września Radio Zet "stawia" śniadanie na Rynku
W ramach „Wielkiej trasy śniadaniowej Radia Zet”, radiowcy będą gościli w środę (7 września) na Rynku w Grudziądzu.
Trepy, zupa z Jednorożca i pańska skórka. Kuchnia Mazowsza i Kurpiów zachwyca
Jaglaki, sójka głowaczowska i trepy po załawsku to tylko niektóre z dań, których nazwy zaskakują przybyszów z różnych zakątków świata. Mazowsze ma wiele potraw...
Ależ one dobrze gotują! Przepisy jak za dawnych lat! [zdjęcia]
Miłośnicy gotowania - dzieci ze szkół podstawowych, młodzież ze szkół ponadpodstawowych oraz mistrzynie z Kół Gospodyń Wiejskich - zmierzyli się w konkursie...
Najlepsze pączki na Tłusty Czwartek. Sekretny przepis Jadwigi Stołowskiej z Kikoła
Jadwiga Stołowska z Klubu Seniora „Jesienny Liść” w Kikole jest specjalistką od pączków. Spod jej ręki wychodzą leciutkie jak chmurka i obłędne wręcz w smaku....
Jak udekorować świąteczne pierniczki? Zainspiruj się!
Zapach i smak pierniczków to coś, co niewątpliwie tworzy świąteczny klimat, a ich dekorowanie sprawia wiele frajdy w długie, zimowe wieczory. Jeśli chodzi w...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Podłogi
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Drzwi
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Skup złomu
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty