MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
PIECZARKI DUSZONE
Składniki: 40 dag pieczarek, 2 dag...
fot. Wiesław Kamiński

Najciekawsze przepisy na potrawy z grzybów zebranych w lesie! [zdjęcia]

PIECZARKI DUSZONE Składniki: 40 dag pieczarek, 2 dag tłuszczu, 5 dag cebuli, sól, pieprz, 1/8 litra śmietany, 1 żółtko, 1 łyżka siekanego koperku. Wykonanie: Młode pieczarki oczyścić, opłukać (z dużych, starych kapeluszy obrać skórkę). Kapelusze i trzonki cienko pokroić. Cebulę pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu,dodać pieczarki, 2-3 łyżki wody, dusić pod przykryciem, i gdy będą miękkie, dodać sól i pieprz, jeśli potrzeba, odparować. Połączyć ze śmietaną, podprawić żółtkami.

Zobacz również

Czarni Połaniec do przerwy prowadzili z Wieczystą, ale przegrali 1:3 [ZDJĘCIA]

Czarni Połaniec do przerwy prowadzili z Wieczystą, ale przegrali 1:3 [ZDJĘCIA]

Grzegorz Braun w Żninie. Konfederacja przedstawiła kandydata do europarlamentu

Grzegorz Braun w Żninie. Konfederacja przedstawiła kandydata do europarlamentu

Polecamy

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Pijesz, a kilogramy lecą w dół! Ten napój odchudzający to hit na TikToku

Pijesz, a kilogramy lecą w dół! Ten napój odchudzający to hit na TikToku

Konfederacja w Grudziądzu: - "Zielone dziwactwa" doprowadzą gospodarkę do katastrofy

Konfederacja w Grudziądzu: - "Zielone dziwactwa" doprowadzą gospodarkę do katastrofy