Startuje najbardziej sensacyjny RestaurantWeek® w historii #FoodNewsGoodNews!

Materiał informacyjny Restaurant Week

Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartował pod hasłem #FoodNewsGoodNews! Autorskie trzydaniowe menu i prezent od partnera dostępne są w festiwalowej cenie. W niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl/. Które restauracje warto odwiedzić w tej edycji? Sprawdźcie!

The Oriental

Położona niedaleko Starego Rynku Restauracja to rodzinnie prowadzone miejsce z pasją i szacunkiem do autentycznych smaków orientu. Odnajdą się tu miłośnicy kuchni chińskiej oraz tajskiej, którzy nie boją się intensywnych przypraw. Festiwalowe menu to smakowa podróż do Azji w bestsellerowym wydaniu. W menu Dàn Huā Tāng, czyli chińska zupa jajeczna z kukurydzą i kurczakiem, na danie główne malezyjski makaron w orzechowym sosie na ostro- do wyboru z warzywami lub wieprzowiną. Deser w dwóch wersjach: mango crème brûlée lub orzeźwiające liczi na skruszonym lodzie. Fani orientu nie mogą przegapić tego adresu!

Migavka

Miejsce spotkań towarzyskich i niebanalnej kuchni w sercu Bydgoszczy. Odnajdą się tu zarówno Goście zwracający uwagę na zdrowe jedzenia, jak i tacy, którzy lubią pofolgować sobie w kuchni. Specjalne menu festiwalowe to ciasto filo w skorupce miodowo-maślanej nadziewane serem halloumi, orzechami włoskimi i świeżą gruszką (menu A), krewetki butterfly na majonezie kolendrowym z nutą limonki i chipsem parmezanowym (menu B). Jako danie główne do wyboru: różowe kopytka zanurzone w parmezanowo-śmietanowym sosie, podawane z groszkiem cukrowym, cukinią i rukolą (menu A), filet z kurczaka w panko podawany na kremowym puree z batatów z grillowaną kolbą kukurydzy, palonym masłem i zieloną oliwą. Na deser wobydwu propozycjach sernik różany na spodzie z czekoladą rubinową, podawany z musem z jagód leśnych. Nie ma na co czekać- rezerwuj!

Daj się wciągnąć w wir kulinarnych newsów w okazyjnej cenie!

RestaurantWeek® jest rewelacyjną propozycją dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu stworzone przez najlepszych Chefów kuchni w okazyjnej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time + 10zł (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma prezent od partnera lub bezalkoholowe alternatywy: Kinley Elderflower Zero Cukru lub Martini Vibrante w wybranych miastach. Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej.

Trzydaniowe menu w każdej restauracji stanie się opowieścią o najnowszych trendach w gastronomii, odzwierciedlającymi sukcesy i inspiracje Chefów kuchni. Od lokalnych triumfów, przez międzynarodowe osiągnięcia, aż po osobiste opowieści kulinarnych mistrzów. Każde menu stanie się przeglądem TOP trendów w świecie restauracji.

Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku,oraz w Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Smakuj poranek z Breakfast Weekiem!

Wiosennej edycji RestaurantWeek® towarzyszy Festiwal śniadań na mieście - Breakfast Week. Goście będą mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 zł + opłata rezerwacyjna 3,98zł. Na porannym Festiwalu spróbujesz popisowego śniadania z kawą na napoju roślinnym od Alpro. Wybrane restauracje podają kawę Lavazza - bogaty aromat i doskonały smak sprawią, że poranek będzie jeszcze przyjemniejszy!

Na Breakfast Week zaprasza partner Festiwalu – właściciel marki Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.

Najlepsze stoliki szybko znikają - do zobaczenia przy stole!

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ i https://BreakfastWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 13 marca 2024 - 24 kwietnia 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Startuje najbardziej sensacyjny RestaurantWeek® w historii #FoodNewsGoodNews! - Kujawsko-Pomorskie Nasze Miasto

Wróć na grudziadz.naszemiasto.pl Nasze Miasto